Reset Password

Your search results
януари 27, 2020

5-те предимства при краткосрочни наеми

Развитието на услугите в районите с ясна изявена сезонност.

С разпространяването на платформи като AirBnb, BookingExpedia и Trivago, много хора започнаха да отдават собствените си домове, части от тях или други техни имоти. Също така краткосрочни наеми до 9 месеца развиват популярност в последните години. Това води до изграждане на нова концепция в бизнеса за преотдаване на имоти – краткосрочна заетост в дългосрочен план.

Отдаване на наеми в краткосрочен план

От опита ни в сферата можем да изброим следните плюсове в краткосрочните наеми при правилно управление на имота:

  1. По-ниска амортизация – Най-големият плюс от всички, според нас е, че запазвате доброто състояние на имота си много по-дълго, в сравнение с дългосрочните наеми.
  2. По-високи доходи – При правилно ценообразуване и постоянен висок коефициент на заетост, приходите Ви ще бъдат в пъти по-високи.
  3. Закупуване с цел инвестиция – При покупка на имот с жилищен кредит и правилно изчислени приходи, то вие може не само да покриете месечните си вноски по имота, но и да печелите допълнително.
  4. По-малък риск – Поради факта, че всички платформи имат ясни процедури за предявяване на искове за щети, то Вие имате пълна покривност върху собствеността си. При договори с наематели сте застраховани от самия договор и от предплатения депозит.
  5. Свободата да използвате имота си и самите Вие! – След като Вие определяте цените и заетостта, можете да използвате жилището си през времето, когато не е заето.

Допълнителни предимства на краткосрочни наеми:

  • Ниска ангажираност – Ние поемаме всичко! От намиране на наематели до управление на имота и Ви изплащаме приходите на месечна база.
  • Имоти с цел инвестиция – Дори да пътувате много, да не живеете в страната и да нямате времето, ние можем да управляваме Вашата собственост във Ваше отсъствие.
  • Извън-сезонна заетост – Във Варна има ясно изявена сезонност от Май до Август и много фирми или физически лица отдават имотите си само в този период, но понякога това не е достатъчно доходоносно в сравнение с дългосрочното отдаване. Затова ние се стараем да отдадем имота Ви в периода м/у Септември и Април. Имаме Канали и договори с чуждестранни предприятия и образователни центрове, които търсят жилища с техни представители в района или за учащи. По този начин максимизираме печалбата Ви и предлагаме целогодишна заетост.

Краткосрочното е новото дългосрочно.

Какво да направите ако разполагате с имот?

Може да се свържете с нас през менюто ни „За наемодатели“ и да минете през стъпките описани на страницата ни. Ние ще се свържем с Вас и ще задействаме процедурата по одобрение на имота. След кратка проверка и справка за наличност на всичко необходимо, ще пуснем имота Ви в експлоатация. Ако се колебаете или имате въпроси, нашите консултанти ще Ви помогнат в избора. Пишете ни или се свържете с нас през един от комуникационните канали описани в меню Контакти.