Reset Password

Your search results
януари 28, 2020

Покупка на инвестиционен имот

Какво е инвестиционен имот?

Инвестиционен имот е недвижимо имущество, което е закупено с цел да носи определени дивиденти. Мащабът на инвестиционният имот може да варира в зависимост от мащабите на инвестицията. Това може да бъде офис помещение, къща за гости, рекреационен комплекс или други с подобен характер. Истината е, че обичайният апартамент също може да носи множество ползи. Той може да бъде преотдаван в краткосрочен или дългосрочен план. Разликата е, че печалбата от краткосрочни наеми е сравнително по-висока.

Покупката на инвестиционен имот не е нещо ново. Много инвеститори печелят единствено и само от това. Истината е, че покупката на имот е главно финансово предизвикателство. От друга страна, тегленето на ипотечен кредит е сериозно начинание, което изисква сериозно внимание и отделено време. Това отблъсква много голяма част от хората. Те не знаят дали времето и усилията, които полагат ще оправдаят възвращаемостта от имота. Всичко беше така до този момент. Това е така, защото цялата грижа, която се изисква за имота след закупуването му може да бъде поета от Home Express. С наша помощ, инвестирането в имоти вече не е само за предприемачи с капитал. То става общодостъпно за всеки човек, който разполага с желанието да го направи. На практика това може да сте Вие, Ваш приятел или роднина. Без значение от пол, професия и дали може да отделите време за това.

С какво ще помогне Home Express?

Основната дейност на Home Express е съсредоточена в управлението на имоти. Това позволява цялата отговорност по поддръжката и ангажираността на имота да бъде поета от нас. Тук не просто говорим за управлението на имота от друг. Home Express е съставен от професионалисти в тази област и гарантира доброто представяне на имота.

Покупка на имот с цел инвестиция

Всеки от вас се е питал, дали си заслужава да се закупи имот и дали лихвите оправдават наема. След кратка калкулация разбираш, че ако закупиш апартамент с ипотечен кредит, в определен момент ще имаш нещо зад гърба си. Не така стоят нещата при наемите. В този смисъл закупуването на жилище с ипотечен кредит винаги е по-добрият вариант от живота под наем. Въпросът който искаме да разясним е дали на практика можем да закупим жилище с ипотечен кредит и то да се самоизплаща (инвестиционен имот)?

Отговорът на този въпрос е “ДА”. Нашият екип направи проучване и установихме, че има редица банкови и кредитни институции за тази цел. Те са готови да предоставят възможността да закупите имот с по-ниска месечна вноска, която да се покрива от такса за наем на имота. Разбира се, при предприемането на подобна стъпка е нужно да се направят изчисления относно лихвени проценти, валидност на кредита, падеж, месечна ставка и други. Тези изчисления са много важни и затова е добре да им обърнете нужното внимание.

Направете си сметката преди закупуването на инвестиционен имот

По данни на NUMBEO средната цена за наем на апартамент в централната част на Варна е приблизително 460 лв. на месец. При имотите, които се предлагат в краткосрочен план, тази цена е по-висока. Това идва от факта, че се следи сезонността и нагласата на наемателите да дадат повече пари в по-силния сезон. След проучването на условията, които предлагат банките, установихме, че ако изтеглите кредит с по-дълъг период на изплащане, може да постигнете подобна и дори по-ниска месечна вноска. Това на практика означава, че Вие не само ще можете да покривате месечната си вноска посредством наем, но има възможност и да получавате доход от това.

За да придобиете напълно жилището ще е нужно време, но e факт, че то ще остане на Ваше разположение след определен брой години. В допълнение Вие няма да сте били принудени да плащате месечна вноска, а това звучи стряскащо добре. Тук ще си помислите, добре, но фактът, че ще трябва да се занимавате с постоянната му заетост, поддръжка, договори с наематели, ангажимент за събиране на месечните наеми и други пак ще бъдат вид ангажимент. За щастие, екипът на Home Express прави точно това за Вас. Всички договори, комуникации с наематели, търсене на потенциални такива и проблеми с имота ще останат в миналото.

Какво се очаква от Вас като собственик на инвестиционен имот?

Както вече споменахме, Вие не се налага да правите почти нищо. Екипът на Home Express ще поеме целият контрол върху имота и ще се стреми той да е постоянно зает. Това разбира се е както във Ваш интерес, така и в интерес на Home Express. Нашата партньорска мрежа е сигурен признак, че ще имате пълна заетост на имота. Благодарение на нашите бизнес взаимоотношения ще можем да уплътним заетостта на имота Ви с наематели от международни фирми, чуждестранни студенти или туристи за целия летен сезон.

Ние ще осъществяваме контрола по сигурността посредством договори между нас и крайния клиент и предварителен депозит. В случай на авария ще разполагаме с екипи, които могат да отреагират дори по-бързо от самите наемодатели. Така единственото нещо, което ще остане като Ваш ангажимент ще бъде да се уверите, че битовите сметки са платени.

Как да минимизираме ангажиментите?

Да, правилно чухте! Единствено битовите сметки ще бъдат Ваша отговорност. Ако искате да разберете, защо се процедира така, може да посетите нашата страница с “Често задавани въпроси”, но не затова сме тук. Тук сме, за да направим всичко по-лесно. Дори този ангажимент има свое решение. Системи като ePay и дори повечето банки предлагат системи за електронни разплащания, където всички сметки могат да бъдат вместени на едно място. В този ред на мисли, това означава, че не трябва да се редите на опашки всеки месец за да платите сметка за ток, сметка за вода и сметка за интернет.

 

Практичен съвет:

Съчетайте така, че ипотечният кредит и сметката Ви за разплащания към Home Express да са на един и същ акаунт. В допълнение проверете опциите на банката за регистриране и плащане на битови сметки. Въведете абонатните си номера в системата им за разплащания и отбележете опцията за автоматично разплащане при всяка нова фактура. Това ще минимизира задълженията Ви до НУЛА.