Reset Password

Your search results
юли 31, 2020

Краткосрочни наеми във Варна

Краткосрочни наеми се превръща във все по-актуален тренд за град Варна. Развитието на икономиката и глобализацията изисква все повече ресурси в сферата на недвижимото имущество. Превръщането ни в глобална общност на практика премахва границите на дома ни и създава предпоставка да го търсим на всички възможни кътчета по света. Варна се оказва едно от тези места и наличието на толкова международни компании, железопътна мрежа, аерогара, пристанище и международни университети превръща града в място, където много хора търсят своя временен дом.Краткосрочни наеми във Варна

В текущата статия ще разгледаме няколко аспекта засягащи така наречените краткосрочни наеми във Варна. Ще преминем от същността им към приложението им и ще ви дадем няколко практични съвети. Ще ви посочим основните приоритети. За да обобщим информация ще минем през следните теми:

Какво са краткосрочните наеми?

Краткосрочните наеми, наричани още ваканционни наеми, обикновено са обзаведени апартаменти или къщи, в които наемателите могат да се чувстват повече като у дома си. Краткосрочните наеми могат да бъдат по-привлекателни от хотелите поради цените, обзавеждането и количеството пространство, което често могат да осигурят на наемателите. Те създават повече уют от обикновената хотелска стая и предлагат комфорта на дома в отдалечен район и с определена цел.

За какво са подходящи краткосрочни наеми?

Всеки, който се налага да прекара повече време във Варна вероятно ще се ориентира към краткосрочни наеми. Независимо от причината която Ви е довела до Варна, градът може да предложи много места, които бихте нарекли дом за кратко. Имайки предвид локацията на Варна може да имате множество причини да се нуждаете от краткосрочни наеми. Градът разполага с множество университети и програми за чуждестранни студенти. Същевременно редица международни компании са позиционирали своите офиси във Варна.

Това е предпоставка за множество фирмени командировки и студентски програми, които изискват настаняване за няколколко месеца. Независимо дали сте студент или служител в такава компания, винаги ще търсите място, което да почувствате като собствен дом. Това дава възможността да се обособи ниша на така наречените краткосрочни наеми във Варна.
Изхождайки от ключовата локация на гр. Варна, краткосрочните наеми са подходящи и за определени професии, които са разпространени в морската столица. Така например хора с професии като моряк или капитан, които отсъстват много дълго време и прекарват само по няколко месеца в града имат нужда от временен дом. Този дом могат да намерят в лицето на краткосрочни наеми във Варна.

Какви са предимствата на краткосрочните наеми?

Предимствата на краткосрочните наеми са основно от гледна точка на удобството и сигурността. С наеми за кратък срок получавате комфорта на дома на достъпна цена, което е перфектното съотношение между функционалност и бюджет.
Какво може да намерите в собствения си дом, което няма да откриете в хотел? Разбира се, тук предимствата са много! На първо място може да поставите уединението и това, че разполагате изцяло със собствено пространство, което вие управлявате. Може да подредите обзавеждането по начин, който повече Ви допада, което ще създаде усещане за домашен уют.

Един от ключовите елементи за усещането на едно помещение като собствен дом е декорацията. При краткосрочни наеми на имот може да добавите Ваши елементи в интериора и така да приложите собствените си виждания към целия изглед на имота. Това включва пердета, завивки, покривки, пътеки и всичко което може да преобрази драстично едно помещение и да създаде усещането за уютен дом.

Какво е важно да знаем за краткосрочните наеми?

Преди още да сме предприели наем на недвижим имот за кратък период е нужно да предвидим няколко основни неща.

  • Трябва да определите локацията на имота
  • Трябва да определите периода, за който ще Ви е нужен
  • Трябва да договорите условията за наемане

Тези три стъпки ще улеснят много процеса по краткосрочен наем на недвижим имот във Варна, защото ще Ви даде ясна картина за възможните опции. Независимо от причината поради която се нуждаете от кратки наеми, трябва да проверите Вашият работодател или университет, дали не предлага специални помощи или допълнителни средства, които да поемат част от таксите. Това са често срещани помощи, които са част програми и субсидии и могат да бъдат в огромна полза за такъв тип пребиваване.
Съществена част при наем за по-къс период е депозита. Той представлява сигурност за наемодателя и трябва да го имате предвид, когато подписвате договора и заплащате първият си наем. Той е на 100% възвръщаем, ако не сте нанесли щети по имота или сте ги отстранили преди напускането му. Обърнете внимание на тази клауза в договора, защото в повечето случаи тя представлява един пълен наем и е добре да сте подготвени.

Защо Варна е подходяща за краткосрочни наеми?

Както вече подчертахме по-рано Варна се намира на ключова гео-локация, което е предпоставка за голям национален и международен поток хора с различни професии, специализации и задачи. Много международни компании в града имат офиси, които предлагат стажове, командировки и обучения на персонала си. Това изисква по-дълготрайно пребиваване във Варна и място където да се почувстват като у дома си за по-кратък срок. Университетите от своя страна също предлагат обучения и програми за специализация, която открива възможност за студентите да натрупат повече опит. Програми като ЕРАЗЪМ помагат на тези студенти да упражнят и практикуват предметите си в университета в различна среда.
Наличието на различни типове транспорт помагат за развитието на тези сфери. Летището, Авто и ЖП гарите, Пристанището и Митниците помагат на много временно пребиваващи в града да намерят своето място тук.

Ние от Home Express – Варна сме нясно с всички проблеми и изпитания, през които минават нашите клиенти и имаме дълъг опит в тази сфера. Нашата партньорска мрежа ни позволява да Ви предложим множество решения за краткосрочни наеми във Варна и да договорим възможно най-добрите условия за Вас. Ако имате интерес и решите да ни се доверите, не се колебайте, свържете се с нас през нашата страница с Контакти.